Več kot le igra spomin

Več kot le igra spomin

Vsakdo pozna klasično igro spomin, kajne?

A kljub temu, da so pravila večini dobro znana, jih bom vseeno strnila tukaj. Seveda pa so navodila vedno na voljo tudi na ovitku ABC igre spomin ;)

Igra spomin je didaktična igra, v kateri premešane kartice položimo na mizo tako, da so sličice obrnjene navzdol. Prvi igralec ali igralka odkrije dve kartici. Če sta sličici enaki, ju vzame in nato ponovno odkrije dve kartici. Ta postopek se nadaljuje, dokler ne odkrije dveh različnih kartic. Takrat ju obrne nazaj navzdol, in igro nadaljuje naslednji igralec ali igralka. Zmaga tisti, ki na koncu igre ima največ parov.

abc igra psomin simpaticne ilustracije s %u010Drkami slovenske abecede

ABC igra spomin pa ponuja več kot le igro iskanja parov.

Z njo se otrok hkrati uči črk slovenske abecede in besed, ki se začnejo s to črko. Vsaka kartica vsebuje narisane vsaj tri besede, ki se začnejo s to črko.

Seznam vseh besede najdete tukaj

Pri prepoznavanju črk lahko otroku pomagamo tako, da ga sprašujemo, kaj je narisano na kartici, in pri izgovorjavi poudarimo prvo črko besede.

Ko otrok že bolje pozna črke, lahko pri igri dodamo pravilo, da mora vsakič, ko odkrije par, povedati, katera črka je na tem paru.

Kasneje pa lahko dodate še pravilo, da vsakokrat, ko odkrije par, to črko tudi zapiše.

 

Igra spomin črka C cekinček cvet copati

Ilustracije na karticah so bile ustvarjene tudi z namenom spodbujanja domišljije in pripovedovanja. Z otrokom se lahko pogovarjamo o tem, kaj je prikazano na kartici, ter skupaj ustvarjamo različne zgodbe. Spodbujamo otroka, da razmišlja o tem, kako je do situacije na sliki prišlo in kako bi se zgodba lahko nadaljevala. S tem pozitivno prispevamo k razvoju govorno-jezikovnih sposobnosti otroka.


Zdaj, ko ste pripravljeni na igranje, vam želim veliko zabave!


Lep pozdrav,

Anja Dr.

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

Ilustratorka Anja Držanič. Imate kakšno vprašanje, idejo za sodelovanje ali pa bi me radi samo pozdravili? Potem mi le pišite, vesela bom vašega sporočila!

Imate kakšno vprašanje, idejo za sodelovanje ali pa bi me radi samo pozdravili?

Potem mi le pišite, vesela bom vašega sporočila!

Obrazec za stik