Igra spomin kot pripomoček v šoli?

Igra spomin kot pripomoček v šoli?

Pri ustvarjanju ilustracij za ABC igro spomin sem sledila nekaj pomembnim načelom:

  • vsaka ilustracija mora vsebovati vsaj tri besede, ki se začnejo na isto črko
  • vsaka ilustracija vsaj enega glavnega lika, okoli katerega se lahko razvije zanimiva zgodba.

Glavni cilj te igre je omogočiti otrokom, da se učijo črk na zabaven in privlačen način. Ilustracije jim pomagajo pri prepoznavanju črk, medtem ko raziskujejo različne besede na vsaki kartici. Vendar pa se je sčasoma pojavila še ena odlična ideja - uporabiti te kartice tudi za ustvarjanje zgodbic.

 

ABC igra spomin črka L  ABC igra spomin črka J


ABC igra spomin se dejansko uporablja tudi kot dodaten pripomoček učiteljicam prvih razredov.


Manca, učiteljica prvega razreda pravi: “ABC igro spomin redno uporabljam s svojimi prvošolčki, ko spoznavamo črke in ko urimo besedno sporočanje z opisovanjem sličic. Uporabljamo jih tudi kot igro spomin, s katero si čas krajšamo med odmori in v popoldanskem bivanju. Otroci jih zelo radi uporabljajo, saj jih popolno in dovršeno narisane sličice še bolj pritegnejo k opazovanju, opisovanju in igri.”

  

Prav tako ga priporoča tudi logopedinja Anja Koncilija:

Kot logopedinja in mamica Anjin spomin iskreno priporočam vsakemu staršu, saj gre za odlično didaktično igro, ki jo lahko uporabljamo tudi pri spodbujanju otrokove govorno-jezikovne komunikacije. Mlajše pritegnejo slikovite in premišljene ilustracije, ob katerih lahko tvorimo opise s kratkimi ali dolgimi stavki, ki jih seveda prilagodimo otrokovi starosti. 

Za starejše predšolske otroke je lahko igra izziv, saj se pričnejo spoznavati s prvimi glasovi, na katere se začne posamezna beseda ali pa tvorijo stavke na posamezni prvi glas, medtem, ko se prvošolci na ta način lahko igrivo spoznavajo tudi s črkami.  Anja Koncilija, logopedinja.”

 

crka c ABC igra spomin

Z ABC igro spomin bodo otroci uživali hkrati v učenju črk in raziskovanju sveta besed. Ta didaktična igra spodbuja kreativnost, učenje in razvoj govorno-jezikovnih spretnosti. Pridružite se nam in odkrijte čarobnost učenja s to edinstveno igro!


Svoj izvod si lahko zagotovite tukaj spodaj →

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

Ilustratorka Anja Držanič. Imate kakšno vprašanje, idejo za sodelovanje ali pa bi me radi samo pozdravili? Potem mi le pišite, vesela bom vašega sporočila!

Imate kakšno vprašanje, idejo za sodelovanje ali pa bi me radi samo pozdravili?

Potem mi le pišite, vesela bom vašega sporočila!

Obrazec za stik